Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Αντί ευχής ... μια προσευχή

Γνωρίζω Ένα Θεό Αγάπη. Ένα Θεό Έλεος και Προσφορά. Απεριόριστο και Απέραντο. Γνωρίζω Ένα Θεό που υπάρχει στα πάντα μα και μέσα μου, που μου λέει ότι είμαστε Ένα και που ζητά από μένα να Του μιλάω όπως μιλάω στον Εαυτό μου και να είμαι συνεχώς σε επαφή μαζί Του. Να τον νιώθω τόσο κοντά μου και τόσο προσιτό, που να τον εκδηλώνω όλες τις ώρες, χωρίς φόβο, χωρίς εμπόδια, χωρίς να νιώθω απόσταση από Αυτόν.

Γνωρίζω Ένα Θεό που η Αγάπη Του διαχέεται σε όλους τους κόσμους και πάλλει και δονεί και ρέει και διοχετεύει την Ενέργεια της Ζωής, Άπειρα και Απεριόριστα, χωρίς φραγμούς.

Γνωρίζω Ένα Θεό, που ήρθε στη γη και πήρε μορφή και μίλησε και είπε στον Άνθρωπο να Τον ακολουθήσει για να γίνει Ένα μαζί Του.


Γνωρίζω Ένα Θεό Άπειρο και Απεριόριστο, που αν και είναι πάνω από το χώρο και το χρόνο, από τα πλαίσια της ύλης και τους περιορισμούς των καταστάσεων, που έχω να αντιμετωπίσω, μπορεί να κατανοήσει, μπορεί να δει, μπορεί να προνοήσει για όλα αυτά. Γιατί βρίσκεται και μέσα στην ύλη μου, βρίσκεται και μέσα στη διάσταση του χωροχρόνου, που ζω, βρίσκεται και μέσα στη γη, για να τα εξελίξει και να οδηγήσει όλα στη Θέωση, στο Ένα Πεδίο, το Απέραντο, το Άχρονο και το Άχωρο, που διέπει τα πάντα και περικλείει τα πάντα.

Δεν μπορώ να δεχτώ τον επιμέρους Θεό της πλάνης, δεν μπορώ να δεχτώ τον Θεό των περιορισμένων τοποθετήσεων, δεν μπορώ να δεχτώ τον Θεό που τιμωρεί και εκδικείται, τον Θεό που μοναδικός Του σκοπός είναι να δείχνει στον άνθρωπο τα λάθη και τις ατέλειες του, με τρόπο ανελέητο. Δεν μπορώ να δεχτώ ένα Θεό που έχει πλάσει ο άνθρωπος για τον άνθρωπο, θεωρώντας τον εαυτό του στην κατώτατη βαθμίδα της εξέλιξης, όταν ο ίδιος βρίσκεται στην ανώτατη, όταν ο ίδιος είναι Θεός.



Σ’ αυτόν τον Θεό δεν μπορώ να απευθύνω άλλη δέηση, όταν έχω λάβει την κατάφαση την εσωτερική εντός μου, όταν έχω επισφραγίσει με την Χάρη Του τις αιτήσεις μου, με την Ευλογία Του και τη Θεία Σφραγίδα Του της Πάλλουσας Υπόστασης Του.

Σου εναποθέτω τον Εαυτό μου, Εαυτέ, κραδαινόμενο από Αγάπη δικιά Σου, Αγάπη Θεία, κραδαινόμενο από την Πίστη της Συνειδητής Θέωσης, κραδαινόμενο από την Ένωση της Μίας Υπόστασης μέσα στα πάντα. Και αιτώ μόνο Θεέ Αγάπη, Θεέ Φως και Θεέ Απειρότητα, να με βοηθήσεις να προχωρήσω στη συνειδητή έκφραση του Εαυτού μου, του Εαυτού Αγάπη και Φως, Απειρότητα, Βοήθεια και Προσφορά.

Να προχωρήσω ερευνώντας τα βάθη Σου, για να τα κατακτήσω εκ νέου, με Συνείδηση Θεού και όχι ανθρώπου, Απειρότητας και όχι περιορισμού.

Αμήν



Αγαπητοί μου συνοδοιπόροι

Καλά Χριστούγεννα

9 σχόλια:

Fotis είπε...

Αδερφέ μου Δημήτρη,
ενώνω τη φωνή μου μαζί σου σ' αυτή την υπέροχη δέηση και εύχομαι κάποτε όλοι οι άνθρωποι να αφυπνιστούν και να αντιληφθούν την πραγματική τους φύση! Ο Ιησούς Χριστός, όταν έλεγε: "Είστε θεοί, είστε οι γιοι του Πατρός Μου, η Βασιλεία των Ουρανών είναι μέσα σας", δε μιλούσε συμβολικά, αλλά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΟΥΣΕ!
Νιώθω μέσα μου αυτόν τον Θεό που περιγράφεις, Δημήτρη, τον ακούω να μου μιλά, να χαιρετίζει, να ευλογεί και να δοξάζει την εικόνα και την ουσία Του μέσα στις δικές σας ψυχές...
(Με συγκίνησες, ρε φίλε, 31 ετών μαντράχαλο, μ' έκανες να δακρύσω νυχτιάτικα! Σ' ευχαριστώ...)

ΑΝΘΗ είπε...

Καλημέρα! Ζούμε ευλογημένες ώρες λίγο πριν από την έλευση του Θεανθρώπου!

Προσωπικά διαφωνώ, στο σημείο που διαχωρίζεις το Θεό σε εκδικητικό και μη. Ο Κύριος δεν μπορεί να είναι πλάνη ούτε εκδικητικός. Φυσικά και δείχνει στον άνθρωπο τις ατέλειές του. Διότι ο άνθρωπος είναι ατελής, μια και η πρόσκληση αφορά όλους, αλλά ''λίγοι εἰσίν οἱ ἐκλεκτοί''. Η Θέωση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση: προσευχόμαστε, την επιδιώκουμε, ΑΛΛΑ χρειάζεται δοκιμασίες, αγώνα και πίστη!

Παρά ταύτα, εύχομαι η άγια μέρα των Χριστουγέννων να είναι η μέρα που θα γεννηθεί στην καρδιά όλων μας μια μικρή φάτνη, μια Βηθλεέμ πίστης, αγάπης κι ελπίδας, μακριά από ανθρώπινα πάθη!

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Hae1MQuk6B8
μια ευχη..
σαν προσευχη...
μουσικη ευχη..
χρονια πολλα delta!

delta είπε...

@ FOTIS

Αδελφικέ μου φίλε Φώτη

Αυτό που περιγράφεις στο μήνυμα σου …

Αυτό μου είπες στο τηλέφωνο …

Το έχω νιώσει εδώ και καιρό

Το αισθάνομαι ότι σου μιλάει, το νιώθω ότι σε ευλογεί. Εδώ και πολύ καιρό. Πολύ περισσότερο από 31 χρόνια.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Η δέηση είναι κοινή αδελφέ μου και δεν υπάρχει περίπτωση να μην εισακουστεί

Δεν σε έκανα μόνο εγώ να δακρύσεις …

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε

delta είπε...

@ ΑΝΘΗ

Αγαπητή φίλη Ανθή

Θα ήθελα πολύ να καταφέρω κάποτε να διαφωνήσω μαζί σου αλλά είναι αδύνατον !

Πώς να διαφωνήσεις με τον καθρέπτη σου ;

Αφού όσα λες είναι αυτά που γνωρίζω …

Ατελής ο άνθρωπος, λίγοι οι εκλεκτοί, καθόλου εύκολη η θέωση, χρειάζεται δοκιμασίες, αγώνα και ΓΝΩΣΗ (για να διαφοροποιηθώ κάπου)

Όσο για Θεό εκδικητικό ;

Ε αλίμονο πια ! Αυτό το παραμύθι έχει εδώ και πολύ καιρό πάψει να πουλάει …

Με πραγματική αγάπη

Και χωρίς καμιά δόση αντιπαράθεσης (αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει)

Καλά Χριστούγεννα

Κι ο Θεός να ‘ναι μαζί σου πάντα

delta είπε...

@ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Αγαπητή Πεταλούδα

Ξέρεις την αδυναμία μου στη μουσική

Ουρανοί χωρίς τέλος …

Πώς να συνειδητοποιήσεις το ΧΑΟΣ μέσα σου ;

Εκπληκτικός όπως πάντα ο Karunesh !

Δεν το γνώριζα το τραγούδι

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ !

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά!Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και εύχομαι ο καινούριος χρόνος να σου φέρει τα καλύτερα!

delta είπε...

Καλά Χριστούγεννα Ερήνη !

Ότι επιθυμείς να το δεις να πραγματοποιείται φέτος.

Sissi Soko είπε...

Καλή αρχή του εκ νέου Θεού. Καλά Χριστούγεννα!