Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το Πάσχα πέρα από όλα όσα γνωρίζουμε


Το Πάσχα πέρα από όλα όσα γνωρίζουμε, θα μπορούσε να είναι μια εσωτερική πνευματική κατάσταση, μέσα από την οποία κάθε ανθρώπινη υπόσταση κάποια στιγμή είναι αναγκασμένη να διέλθει για να φτάσει στη λύτρωση. Αρχίζουμε να κατανοούμε πλέον, ιδιαίτερα την εποχή που διανύουμε, πως το Πάσχα θα το βιώσουμε οι ίδιοι, πως θα περάσουμε όλα τα πάθη του Χριστού μέχρι να φτάσουμε στο τελικό στάδιο που είναι η Ανάστασή μας.

Η εορτή του Πάσχα είναι ένας συμβολισμός που έχει σχέση με την όλη πορεία του ανθρώπου, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, που δεν είναι άλλος από την ένωσή του με τη Μία Θεία Ουσία, τη Συμπαντική Θεότητα, της οποίας εκδήλωση και μόριο είναι ο ίδιος





Η κατάσταση του Πάσχα στον άνθρωπο αρχίζει από τη στιγμή που το Θείο Φως αρχίζει να επενεργεί πάνω στη διάνοιά του. Η Πνευματική Υπόσταση υποδουλώθηκε στο πέρασμα των αιώνων στην ύλη και παρέδωσε τα ηνία σ’ αυτήν. Έτσι έχουμε την κατάσταση δουλείας του Ισραηλίτικου λαού από τον Αιγυπτιακό. Ίσως δυστυχώς, έναν αντίστοιχο παραλληλισμό να μπορούμε να κάνουμε κι εμείς οι Έλληνες σήμερα που με την απώλεια των πνευματικών και ηθικών αξιών μας και με τις κακές επιλογές προσώπων, παραδώσαμε τα ηνία της χώρας μας σε ξένα χέρια.

Στο σημείο όμως αυτό έρχεται η κλήση του Φωτός, έντονη πλέον κι αποφασιστική, γιατί πάντα υπήρχαν κλήσεις αλλά ματαιώθηκαν, εφόσον η διάνοια είχε στα χέρια της όλες τις δυνάμεις, αδρανοποιώντας έτσι με όλα τα μέσα τα κέντρα, τα οποία ήταν κατάλληλα να συλλάβουν και να ενεργοποιήσουν αυτή την θεία έκχυση φωτός.

Η κρούση τώρα γίνεται έντονη, τόσο έντονη που κάθε περιθώριο αδυναμίας, εξασθένησης ή άγνοιας εξαλείφεται. Γίνεται σεισμός, επέρχεται κλονισμός στην έως τώρα κοιμώμενη και αδύναμη, έτοιμη να σβηστεί και να χαθεί συνείδηση. Η δόνηση συγκλονίζει και δημιουργεί ρήγμα βαθύ, εκεί που άλλοτε υπήρχε το συμπαγές πέτρωμα της συνήθειας και αφήνει να ελευθερωθεί η αχνή σπίθα ελπίδας, που είχε καταχωρηθεί σε μέρη άδυτα και σκοτεινά, προσμένοντας κάπου-κάπου λίγο οξυγόνο για να διατηρηθεί μέχρι τη στιγμή που θα της έδιναν τη δύναμη να φουντώσει και πάλι.




Αυτή η δόνηση, που είναι εντεταλμένη και προορισμένη για το σκοπό αυτό, κατευθύνεται από την Αέναη Πηγή προς όλες τις ψυχές και κρούει κάθε ψυχή. Και η κρούση αυτή δεν είναι απλή. Επιφέρει δόνηση ανάλογη, ώστε να προκαλέσει το απαραίτητο ρήγμα, αυτό που χρειάζεται για να επιτρέψει στην κρυμμένη φλόγα να εξέλθει και να ενδυναμωθεί. Είναι η Θεία Φωνή άνωθεν που καλεί το λαό της, τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, να ξυπνήσει. Είναι η Θεία Φωνή, το σπέρμα μέσα στον άνθρωπο, που απαντά στο κάλεσμα και αιτεί βοήθεια και στήριξη για να ενδυναμωθεί, για να μπορέσει να σπάσει τα δεσμά, να περπατήσει την Οδό και να ενωθεί με τη Μια Θεία Πηγή.

Είναι η Θεία καταβολή, η Θεία Υπόσταση σε κάθε άνθρωπο, που ξυπνά και έντονα διαμαρτύρεται για την έως τώρα δουλεία κι έντονα επιθυμεί να ελευθερωθεί, να σπάσει κάθε φραγμό δουλείας και υποταγής στους δεσμώτες, και να υπαχθεί στη Θεία Ουσία του.







Αγαπητοί μου συνοδοιπόροι

Καλή Λευτεριά

Και

Καλή Ανάσταση





Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

14 σχόλια:

delta είπε...

Ακούγεται η προσευχή του Κυρίου (Πάτερ ημών)από μια αληθινά αγγελική φωνή στα Αραμαικά (την γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς). Για περισσότερα δείτε εδώ :

http://nekthl.blogspot.com/2010/03/lords-prayer-in-aramaic.html

Καλυψώ είπε...

Καλησπερ Φωτη μου..
ευχομαι καποτε να αναστηθει ο Χριστος μεσα μας..να καταφερουμε να ενωθουμε με την Πηγη μας..ευχομαι αγαπη..
εκεινη που δεν μενει σε λογια ομορφα..μα ο σπορος της υπαρχει και ανθιζει μεσα απο τις πραξεις..

τα φιλια μου και την αγαπη μου σε
εσενα και η γοργονα..μου λειψατε;)

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Σου εύχομαι από καρδιάς να έχεις ένα όμορφο Πάσχα μαζί με τους Αγαπημένους σου, με όλη την Αγάπη που μπορείς ν αντέξεις, κι όλη την Ειρήνη την Αναγκαία για ν αγγίξεις το Νόημα της Ανάστασης..
Σου εύχομαι μια διαρκή Αναστάσιμη Χαρά!

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Γεια σου Φωτη, γεια σου Δημητρη,

Καλή Άνοιξη και Καλή μας Ανάσταση! Η Ευλογία και το Φως διάχυτα παντού. Όλες οι ευλογίες μαζί μας.

Σας εύχομαι ένα υπέροχο Πάσχα και μία υπέροχη Ζωή :)

Margo είπε...

Τι υπέροχη προσευχή αυτή που ακούγεται, είναι το πάτερ ημών; Υπέροχο!!!
Ευχαριστούμε Δημήτρη.. για όλα!

Τις ευχές μου και σε σένα Φώτη.. μας έχει λείψει η παρουσία σου.
Καλή Ανάσταση σε όλους!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Φώτη ,Δημήτρη!!ΚΑΛΉ ΑΝΑΣΤΑΣΗ εύχομαι με ΑΓΆΠΗ ΚΑΙ ΦΩς γύρω σας
Χρόνια Πολλά σε όλους!!

(τι μαγεία η μουσική;; Υπέροχο!!)

delta είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους! Εύχομαι υγεία, χαρά κι αγάπη να πλημμυρίζουν τις οικογένειές μας. Εύχομαι να ανακαλύψουμε το χαμένο νόημα της ύπαρξής μας και να ξαναερωτευτούμε τη ζωή μας που τόσο πολύ τη μαυρίσαμε το τελευταίο διάστημα.

Να είστε καλά

Ανώνυμος είπε...

page ranking seo agency backlinks get backlinks

Ανώνυμος είπε...

I just want to mention I am new to weblog and seriously loved this web site. Almost certainly i’m likely to bookmark your website. You certainly have impressive articles. Appreciate it for revealing your website. VA Sterling Payday Loans

Ανώνυμος είπε...

internalpaths.blogspot.com Cash Advance MN Brainerd Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την πτώχευση , τις προεπιλογές , τα καθυστερούμενα , CCJs , IVA , ο αποκλεισμός , η πληρωμή καθυστερήσει, έχασε τις πληρωμές , ή ακόμη και καθυστερημένες πληρωμές μπορεί να αρπάξει ένα μεγάλο ποσό δανείου για να αντιμετωπίσουν κατά τη χρήση βασικών προσωρινή θέματα

Ανώνυμος είπε...

internalpaths.blogspot.com have a peek at this site Δεν είμαι κλέφτης και δεν είχα κλέψει τίποτα , εκτός από ένα καλάθι του πετσέτες

Ανώνυμος είπε...

internalpaths.blogspot.com click this link Σε εκ νέου βουλευτής Dwivedi [2 ] , όταν ένας νεαρός δικαστικού λειτουργού δεν κάνει κάτι εναντίον χειροπέδες με τους κρατούμενους στο δικαστήριο τους , κρίθηκε ένοχος για ασέβεια [ 3]

Ανώνυμος είπε...

internalpaths.blogspot.com more bonuses Με το υπόμνημά μου , του είπα εγώ , εργάστηκε με πλήρες ωράριο

Ανώνυμος είπε...

You are so awesome! I don't suppose I've read anything like this before. So great to find another person with some original thoughts on this topic. Really.. thanks for starting this up. This website is one thing that is needed on the internet, someone with a little originality!

[url=http://truebluepokies4u.com]online pokies[/url]