Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πάσχα

.
Πέρα από όσα γνωρίζουμε, το Πάσχα είναι μια εσωτερική Πνευματική κατάσταση, την οποία κάθε ανθρώπινη υπόσταση αργά ή γρήγορα, θα διέλθει.
.
Είναι η στιγμή που κάθε φραγμός της άγνοιας εξουδετερώνεται, που τα πέπλα που καλύπτουν την αλήθεια πέφτουν, που ανθίζει στον άνθρωπο η ουσιαστική ζωή που ήδη υπάρχει μέσα του, αλλά βρίσκεται σε αδράνεια..
.
Είναι η ώρα που το Ουράνιο Φως θα δημιουργήσει τον κατάλληλο κλονισμό σε κάθε διάνοια, κλονισμός που είναι απαραίτητος για την περαιτέρω εξέλιξη και μεταστροφή της ανθρώπινης υπόστασης.
.

.
Είναι η Αγάπη που θα δημιουργήσει το κατάλληλο ρήγμα στην ανθρώπινη ψυχή, ώστε μέσω αυτού να εκχυθεί το Φως της Αλήθειας μέχρι τα βάθη της, ανασύροντας τους απόκρυφους πολύτιμους θησαυρούς της, που θα δώσουν το σήμα της έναρξης της μεταμόρφωσης του ανθρώπου.


Είναι καιρός να κατανοήσει ο άνθρωπος, πως το Πάσχα θα το βιώσει ο ίδιος, θα περάσει όλες τις καταστάσεις που το αποτελούν, μέχρι να φτάσει το τελικό στάδιο, που είναι η Ανάστασή του.
.
Η εορτή του Πάσχα είναι ένας συμβολισμός που έχει σχέση με την όλη πορεία του ανθρώπου, μέχρι να φτάσει τον προορισμό του, που δεν είναι άλλος, από την Ένωση του με τη Μία Θεία Ουσία, την Συμπαντική Θεότητα, της οποίας εκδήλωση και μόριο είναι ο ίδιος.
.

.
.
Αγαπημένοι μου συνοδοιπόροι
.
Καλή μας Ανάσταση
.
.
.


Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...

8 σχόλια:

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Γεια σου Δημήτρη,πόσο με αγγίζει η υπέροχη ανάρτησή σου!
Πόσοι λίγοι άνθρωποι βλέπουν τον πραγματικό συμβολισμό του Πάσχα και δεν μπορεί να τους αγγίξει αυτή η σημαντική γιορτή γιατί έχουν τα μάτια και τα αυτιά της ψυχής τους κλειστά.
Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά!

Φώτης είπε...

Ο δρόμος προς τη θυσία, στρωμένος με αγκάθια και καρφιά...βαμμένος με αίμα...
τα Πάθη...ο Σταυρός...και στο τέλος του δρόμου...
η Αγία Ανάσταση, το Φως, η Αγάπη και η Ελπίδα του σύμπαντος κόσμου!

Βαθύς συμβολισμός, πλατειά νοήματα, πανανθρώπινο μήνυμα ηρωικής πορείας προς την ένωση με την Πηγή των Αγαθών!

Καλό Πάσχα, αδέρφια μου!

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

τη θλιψη και τον πονο
που συνοδευουν
αυτην την πορεια της εσωτερικης μεταμορφωσης
που τοσο ομορφα περιγραφεις
ευχομαι να βρεθει η δυναμη να την αντεξει
οποιος βιωνει αυτην την πορεια.
δεν ειναι ευκολο και καθολου ανωδυνο.
ωραια ειναι στα λογια και στα γραπτα η περιγραφη
και παντα το Φως νικαει το σκοταδι εκει,
αλλα ανεβαινοντας τα σκοτεινα μονοπατια του πονου και της μεταστροφης θεασης
θελει δυναμη να αντεξεις.
πολυ.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Εβδομάδα των Παθών..η πορεία της εσωτερικής πνευματικής αναζητησης του Ανθρώπου,μέσα απο πόνο,πάθη,αμφιβολίες,προβληματισμους,λάθη...με προορισμό την τελείωση!
Καλό Πασχα με πολλή αγάπη!!!

delta είπε...

@ Με τα φτερά της ψυχής

Ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου. Τις καλύτερες μου ευχές σε σένα και στην οικογένεια σου.

delta είπε...

@ fotis

Καλό Πάσχα Φώτη μου

Και όπως λέει και η λαϊκή σοφία :

Σου εύχομαι να είσαι
θερμός σαν το κόκκινο των αυγών,
γλυκός σαν το τσουρέκι,
εκρηκτικός σαν πυροτέχνημα
και να έχεις καλύτερη τύχη από το αρνί....

Καλή Ανάσταση Καπετάνιε μου

delta είπε...

@ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Μετά από χρόνια δουλείας και ξεπεσμού του Ισραηλιτικού λαού από τον Αιγυπτιακό ακούγεται η εσωτερική φωνή που καλεί το λαό της να ξυπνήσει. Είναι η Θεία Φωνή, το Σπέρμα μέσα στον άνθρωπο που απαντά στο κάλεσμα και αιτεί βοήθεια και δύναμη για να μπορέσει να περπατήσει την Οδό και να ενωθεί με την Μια Θεία Πηγή.

Είναι η Θεία Υπόσταση σε κάθε άνθρωπο , που ξυπνά και έντονα διαμαρτύρεται για την ως τώρα δουλεία και έντονα επιθυμεί να ελευθερωθεί, να σπάσει κάθε φραγμό δουλείας και υποταγής στους δεσμώτες, και να υπαχθεί στη Θεία Ουσία του.

Έχεις απόλυτο δίκιο όμως.

Όσο ωραίο και αγαθό κι αν φαίνεται αυτό, τόσο είναι και δύσκολο, γιατί οι αιώνες δουλείας, δημιούργησαν έντονα και ισχυρά φράγματα, εξασθένησαν και αποδυνάμωσαν κάθε θέληση της Πνευματικής ζωής, και επέφεραν πέρα από κάθε αντίδραση, μια κατάσταση συνήθειας. Είναι δύσκολο λοιπόν από τη μια στιγμή στην άλλη, να εξουδετερωθούν και να επέλθουν αλλαγές.

Η σύγκρουση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης με μια καινούργια, επιφέρει τις ανάλογες δονήσεις με αποτελέσματα φανερά. Οι δέκα πληγές του Φαραώ εξάλλου, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ο παραλληλισμός και συμβολισμός ανωμαλιών, που επέρχονται στον οργανισμό, λόγω της επαφής και της προσπάθειας διείσδυσης του Θείου Φωτός μέσα στον άνθρωπο. Ο φυσικός υλικός κόσμος που μέχρι τώρα υπερίσχυε και ήταν σε πλήρη εξουσία και εκδήλωση παραμερίζεται από τον Πνευματικό κόσμο. Ο δρόμος προς την πλήρη ελευθερία έχει αρχίσει να ανοίγει.

Όσο ο άνθρωπος θα πετά βάρη κι όσο θα καίει δεσμά καθηλωτικά, τόσο θα νιώθει την έλξη προς τα Άνω και θα αισθάνεται στην υπόσταση του τις ευεργετικές επιδράσεις του Θείου Φωτός. Και τότε θα κατανοεί ότι αξίζει πιο πολύ, από όσο πίστευε, το να παλέψει, να αγωνιστεί για την απόκτηση της Ελευθερίας αυτής, η οποία συνεπάγεται Θεία Γαλήνη και Απεραντοσύνη, συνεπάγεται Επιστροφή στη Θεία Εκπόρευση, Επιστροφή στο έδαφος το Πατρικό

Καλό κουράγιο και καλή Ανάσταση σε σένα και την οικογένεια σου.

delta είπε...

@ ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αυτός είναι ο προορισμός Πέλα μου. Κάθε σταύρωση κρύβει και μια ανάσταση. Κάθε τέλος κρύβει και μια νέα αρχή.

Το άγιο Φως της Ανάστασης ,
ας φωτίσει τις ψυχές
και τις ζωές όλων μας.